
Exhibit 3 

Questions and Answers 



DCAM-16-CS-0065 - Apparatus Bay Door Replacements 

Question Answer 

1 Can conduit and wire for the new doors be surface mounted? 
YES — BUT ALL EXISTING CONDUIT/WIRE THAT SERVES EXISTING DOORS MUST 

BE REMOVED, See Section B.4,8 

2 Can the new push-button controls be surface mounted? YES — BUT IN APPROPRIATE WEATHER/WATER TIGHT BOXES. 

3 
Can you confirm that the push buttons controls are located in the apparatus bay 

only? 
YES - Confirmed 

4 Are tube frames for the new doors acceptable? 

YES — BUT TUBE FRAMES CAN NOT MAKE EXISTING OPENING ANY SMALLER FOR 

FEMS EQUIPMENT TO ENTER/EXIT. IN ADDITION — CONTRACTOR RESPONSIBLE 

FOR SECURING OF TUBE FRAME TO EXISTING DOOR OPENING IN PROFESSIONAL 

MANNER. 

5 

Item B.4.8 (c) and (d) call for the removal of abandoned items and items serving no 

useful purpose. Before any appurtenance removal, the work shall be coordinated 

with the DGS Project Manager. 

We believe it is important to have these items specifically called out prior to bidding 

to ensure the scope of work is the same for all parties. 

The only material that is called out to be removed is material/items that are 

currently serving the existing door operations. IE conduit/cable/low voltage 

control wires that serve to power and operate the existing doors. All other

should remain in place. "items" 

6 
The scope of work lists the clear opening height as 13'2"for FEMS EC 4, the actual 

openings are 13'1" high. 
See Sections: B.1.3 (f), B.2.1 and B.2.2 

There is insufficient headroom for hydraulic and/or electric four folds at FEMS EC 4. 

The maximum available clear opening height with the existing head room will be 

12'11" and the doors will need to be set into the building 4" from the current 

location. Is this acceptable? 

EXISTNG APPARATUS BAY DOORS ARE HYDRAULIC. NEW INSTALLATION 

SHOULD MATCH EXISTING WITH NEW EQUIPMENT. 

8 

Is there any known radio/CCTV/access control/communication systems, response 

systems, V/D and alert systems currently tied into the existing four-fold door 

equipment at FEMS EC 2 AND EC 4? 

NO — THE REFERENCED EQUIPMENT @ EC2 & EC4 IS NOT TIED INTO THE 

APPARATUS BAY DOOR EQUIPMENT - "radio/CCTV/ access control/ 

communication systems, response systems, V/D and Alert systems". 

9 
Who has the financial liability for repair of such systems if a system is accidentally 

impaired? 
See Sections 8.4.25 (Item #2), B.4.28 (Item #3) 

10 
Can items that require patching and repainting be specifically called out prior to 

bidding to ensure the scope of work is the same for all parties? 
NO 

11 

Can Schedule of Work be chanted to the following for EC 2? (in red) 

B.3.1 Draft CPM Schedule for Project— 10 business days from NTP 

B.3.2 Fully Designed/Coordinated shop drawings —15 business days from NTP 

B.3.3 Delivery of Material to EC 2 — 60 business days from APPROVAL OF SHOP 

DRAWINGS 

B.3.4 Project Completion — 25 business days from date of delivery to contractor and 

scheduling coordination with DGS Project Manager. 

See Sections 8.3.1 (Item #4) 

12 What is the schedule for EC 4? No schedule listed. See Sections 8.3.2 Ritem #4) 

13 
Would It be possible to extend the Bid Date to later in the month so further 

evaluation and site inspections of the items listed above can be made? 

Bid Date changed to January 15, 2016 @ 2:00 pm per Addendum 2 posted on 

January 11, 2016. 


